Trädgårdsgestaltning – del av trädgårdsmiljö

Trädgårdsgestaltning - del av trädgårdsmiljö

EN SVALKANDE OAS

Intill Berga hage i Linköping ligger en trädgård med fläkt av den spanska kusten och ett liv med mycket musik, glädje och njutning. Här fick jag i uppdrag att komplettera trädgården med en del som andas ro, örtagård och eftertanke. En plats att svalka sinnen i och fylla på med energi.
Trädgårdsgestaltningen tog fasta på den befintliga vackra vitkalkade muren i norra delen av trädgården och kompletterar i anslutning till den med en luftig pergola där klätterväxter kan svinga sig uppåt och där familjen kan sätta upp sina mysiga hängstolar och mjukt vaggas under ett skönt lövverk. Här hör de ett mjukt vattenporl från ett stillsamt vattenspel och kan se bevingade vänner röra sig från blomma till blomma i örtagården som omringar rummet. Platsen är något upphöjd, blicken kan sträcka sig längre bort genom trädgården och vidare till de äldre fruktträden i närheten.

Den här gestaltningen består av en kombinerad funktionsplan och planteringsplan med tillhörande illustrationsbilder som tillsammans visualiserar trädgårdsdelens framtida form, funktion och känsla. Till gestaltningen hör även en måttsatt växtlista.

Brunell A3 Trädgårdsplan