Trädgårdsdesign vintern 2019

Ute lägger sig mörker och kyla allteftersom vi går in i vintermånader. Jag gläds i minnet av en fin utesäsong och njuter nu av att gå in i min studio på Sandbäcksgatan 2A i Trädgårdsföreningen för att arbeta med papper och penna.

Med en frusen natur utanför har jag goda förutsättningar att arbeta med höstens inkomna trädgårdsdesignuppdrag, både med privata trädgårdar och bostadsrättsföreningars utegårdar. Det här är en väldigt stimulerande och rolig del av mitt yrke; mötet med er kunders tankar om hur ni vill använda er grönskande utemiljö och den kreativa process som sedan tar vid hos mig. En process som landar i en trädgårdsplanering ni känner inspiration och glädje inför att förverkliga. Resultatet kommer därför alltid att bli något unikt på pappret men än mer sant är det för det verkliga resultatet när trädgården är anlagd.

En illustrationsplan där trädgårdsformgivningens idé presenteras; dess tema, funktion och karaktär. Utifrån denna stämmer vi av att formgivningen är på rätt spår innan jag kompletterar med en planteringsplan och växtlista färdig som en ’shoppinglista’ för er att handla av en växtleverantör. Det finns möjlighet för er att boka även dessa moment samt plantering och skötsel av er framtida trädgård.

 

Platsens förutsättningar medverkar i trädgårdens framtida liv, därför är det så viktigt att det växtmaterial som väljs trivs bl.a med tillgänglig ljus-, fukt- och näringstillgång. När vi tar hänsyn till platsen ökar vi chanserna för en fin utveckling av er trädgård samtidig som skötselintensiteten minskar, vilket kan vara skönt för både dig och vår miljö.

Vill du att jag hjälper dig/er att utveckla och utforma din grönskande oas, er bostadsgård eller kanske er arbetsplats innergård? Välkommen att höra av dig till mig!

/Anna

info(@)lycketradgardsmastare.se