Kurs – GRUNDKURS i fruktträdsbeskärning augusti 2021 (anmälan öppen)

Välkommen till GRUNDKURS i fruktträdsbeskärning i Björkfors, Rimforsa lördagen den 25 september 2021!

Detta är en kurs där vi bekantar oss med hur fruktträd fungerar, varför och hur vi beskär dem för att få livskraftiga och vackra fruktträd.
Kursen har sin tyngdpunkt i praktiska moment utomhus där vi beskär träd blandat med teori. Efter kursen kommer du att känna dig mer trygg att vårda dina fruktträd och har kanske även fått nya trädgårds-vänner att rådfråga och dela erfarenheter med.

Kursen hålls i vackra Björkfors, Rimforsa där Björkfors Kajak och Hostel tar emot oss med öppna armar. Här har vi tillgång på ett varierat utbud av fruktträd, kurslokal och övernattningsmöjligheter för deltagare som kommer långväga.

En rolig nyhet för i år är att Anneli Skoglund, utbildad och yrkesverksam arborist, kommer 'ombord' i kursverksamheten. Tillsammans breddar vi därmed vårt kunnande och erfarenhet inom trädvård för er deltagare.

Sist finns en möjlighet att delta i en extrainsatt förmiddag på söndagen att under vägledning av mig befästa de kunskaper som vi borrat ned oss i under lördagen. Detta är ett frivilligt moment och ingår i år i kurskostnaden, 2100:- inkl moms.

Innehåll Fruktträdsbeskärning GRUND
Trädets egna skötsel av sin krona
Två typer av beskärningar
Uppbyggnad och biologi
Livsprocesser under ett år
Försvarsmekanismer
Beskärningstekniker
Två vanliga sjukdomar på fruktträd

Välkommen med din intresseansökan till info(@)lycketradgardsmastare.se! Vi hörs! /Anna Grimlycke