Privat bostad där naturlikt möter Arts & Crafts

Privat trädgård där naturlikt möter Arts & Craft

Där Stångån rinner som bredast och ser ut som en mindre och mycket vacker sjö, får jag under 2018-19 arbeta med en familj som med fingertoppskänsla vill vidareutveckla sin trädgård i en stil av Arts & Crafts möter svensk natur.

I projektet bjuder jag även in snickare Per Davidsson från Asplunda Snickeri och konstsmed Pablo von Eckardstein från Smedja Järneken.

Flera av trädgårdens rabatter finns redan på plats men befintligt växtmaterial är i dåligt skick och tas bort. Jag kompletterar med ny rotogräsfri planteringsjord innan de nya växterna anländer.

IMG_2343
IMG_2335
IMG_2158

I Smedja Järneken får jag uppleva hur en fantastisk spaljé växer fram med djur-figurer som tillsammans berättar en saga. Här finns bl.a räven som lurar i vassen på sjöfågeln och en örn som precis lyckats med sin jakt. På gårdshusets ena gavel monterar snickare Per Davidsson upp sin vackra spaljé i trä. Här kommer bl.a vitt amerikanskt blåregn att svinga sig uppåt. Tillsammans med starkväxande rosor och klätterhortensia vill vi att gårdshuset ska bli inbäddat i grönska och blomning på sikt.